Nawet dla "mineralników"

Tu dyskutujemy o skamieniałym drewnie

Moderator: iro

herk

Post autor: herk »

kornik pisze:
Mam nadzieję że szanowny Admin doceni moje starania o poprawność wypowiedzi.. :mrgreen:
:shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
korund

Post autor: korund »

kornik pisze: z pewnością ją to cieszy .
No mam taką nadzieję... :-)
kornik pisze: no bo wiesz....autorem jest nasz ADMIN ,tak lubiący robić świetne zdjęcia
...ale ja nie chciałem urazić tylko zmobilizować... Mam nadzieję, że ADMIN mi wybacz i to zrozumie... :-)
Pewnie jakość i stan zachowania skamieniałości nie pozwalał na wykonanie lepszych makro ujęć... :-P
kornik

Post autor: kornik »

korund pisze:Mam nadzieję, że ADMIN mi wybacz
Znam Admina - nie wybacza....wróć!
dużą literą ; znam ADMINA -nie wybacza.
Jest jak spartanin ....Kolega kojarzy może scenę z filmu "300" w reżyserii Zacka Snydera ukazującą całkiem spokojną rozmowę Leonidasa z wysłannikiem Kserksesa I....bardzo smutna scena .....do głębi smutna.
korund pisze:...ale ja nie chciałem urazić tylko zmobilizować..
ta scena była ..przed mobilizacją.
korund pisze:Pewnie jakość i stan zachowania skamieniałości nie pozwalał na wykonanie lepszych makro ujęć..
Uuuuuuuuuuuuuuu ....niedobrze niedobrze.....Okazy są starannie wyselekcjonowane , z wyjątkowym stanem zachowania , bardzo edukacyjne .

Mało kto wie , jest petycja o wydzielenie w Międzynarodowym Biurze Miar ( i wzorców wszelakich) w Sevres pod Paryżem, gabinetu Wzorców Drewien Kopalnych gdzie te okazy mają spocząć ..zbierane są podpisy i prowadzone są rozmowy z Właścicielką ...ale uparta przekazać nie chce.
Zdawało mi się że w negocjacjach prawie padło zdanie -" Po moim ślicznym trupie" , na co zdaje mi się zamierzałem odpowiedzieć - "Da się zrobić , bo okazy wyjątkowe".....niemniej zdaje się przypomniałem sobie scenę z "300"...
Człek który przenosi góry,musiał zacząć od kamieni.-Doug Horton... lub dynamitu -ja :D
korund

Korniczku, dużo masz jeszcze tej wazeliny... ? ;-)
kornik

Post autor: kornik »

Oj,Szafirku
Nowoczesny mężczyzna używa WD-40 :mrgreen:
Twój post jest brzydki.
Jako że odnosi się do moich poprzedzających postów , rozumiem że owe , czasami dowcipne , czasami merytoryczne lub co gorsza edukacyjne a, z pewnością przydługie posty i odnoszące się w nich słowa do osób które darzę szczególną atencją bo na to zasługują , ...hmm...nazwałeś w domyśle wazeliną.
Więc Twój post jak nazwać ...
chamskim?
Człek który przenosi góry,musiał zacząć od kamieni.-Doug Horton... lub dynamitu -ja :D
korund

kornik pisze:Oj,Szafirku
Nowoczesny mężczyzna używa WD-40 :mrgreen:
Twój post jest brzydki.
Jako że odnosi się do moich poprzedzających postów , rozumiem że owe , czasami dowcipne , czasami merytoryczne lub co gorsza edukacyjne a, z pewnością przydługie posty i odnoszące się w nich słowa do osób które darzę szczególną atencją bo na to zasługują , ...hmm...nazwałeś w domyśle wazeliną.
Więc Twój post jak nazwać ...
chamskim?
Nie, nie, nie : dowcipnym oczywiście ! Przynajmniej takie było moje zamierzenie... :oops:
WD-40 trzeba używać rozważnie, bo może prowadzi do korozji, nie do wszystkiego nadaje się... :!:
ODPOWIEDZ