Egzotyka w Polsce - czyli kiedy odbila nam palma

Tu dyskutujemy o skamieniałym drewnie

Moderator: iro

korund

Post autor: korund »

kornik pisze:Och sprawa niezwykle prosta ,taki okaz będzie miał ciekawszy i dłuższy opis.
Kłodzina palmy (Palmoxylon ) wraz z subtelne wystającymi tu i tam oraz owam palmowymi korzeniami ( Rhizopalmoxylon .) .
W podręczniku , bo książka K.Sandry zawsze powinna być pod ręką :lol: taki przypadek jest opisany na stronie 173 wraz z zdjęciem delikwenta z sygnaturą 5.237
Tak korzystając z okazji wszystkim którzy chcą okaz z takimi rewelacjami obejrzeć własnym bystrym okiem polecam odwiedziny "Starej Kopalni" , wystawa nadal trwa :mrgreen: ...
Tyle że tam zobaczymy okaz prześlicznej urody zdaje się z Australii .
Och Korniczku przepraszam, zadałem pytanie retoryczne, chyba pod wpływem emocji... :mrgreen:
Sorrki, bo sądziłem, że będzie to oczywiste... :-P Nie było, cóż, przykro mi... :-?
Okaz, na który się powołujesz, choć ładny, pochodzi z Indonezji, a ja wolę okazy nasze, krajowe... :-)
chalcedon

Post autor: chalcedon »

korund pisze:a ja wolę okazy nasze, krajowe...
Podpisuję się pod tym stwierdzeniem, zważywszy chociażby na datę :mrgreen:
kornik

Post autor: kornik »

Nie potrzebnie Szafirku jest Ci przykro , nawet odpowiedzi na pytania retoryczne mogą być przydatne , mając na uwadze że nadal wiele osób ma kłopot z odróżnieniem drewna od drzewa, a co dopiero w systematyce , która do łatwych rzeczy zdecydowanie nie należy .
Człek który przenosi góry,musiał zacząć od kamieni.-Doug Horton... lub dynamitu -ja :D
korund

Post autor: korund »

kornik pisze:Nie potrzebnie Szafirku jest Ci przykro , nawet odpowiedzi na pytania retoryczne mogą być przydatne , mając na uwadze że nadal wiele osób ma kłopot z odróżnieniem drewna od drzewa, a co dopiero w systematyce , która do łatwych rzeczy zdecydowanie nie należy .
To prawda, wiedzy nigdy dość... :-)
ODPOWIEDZ