Obszar występowania Sigilariostrobus

Moderator: iro

ODPOWIEDZ
kornik

Obszar występowania Sigilariostrobus

Post autor: kornik »

Okaz sigilarii z obszarem występowania blizn po Sigilariostrobus -lewa strona okazu.GZW.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez kornik, łącznie zmieniany 1 raz.
kornik

W moje niegodne dłonie wpadł tenże okaz Sigilaria mamillaris .Pełna ,troszkę więcej niż lekko spłaszczona sigilarka. Ciągłość wzoru zakłóca ,pięknie widoczny obszar po sigilariostrobusach.
Niewątpliwie piękniejszy okaz w mej kolekcji....o ja niegodny ,niegodny :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Człek który przenosi góry,musiał zacząć od kamieni.-Doug Horton... lub dynamitu -ja :D
kornik

Okaz wierny tematowi .Tym razem ślady w typomorfie siringodenrona. GZW

Obrazek
Człek który przenosi góry,musiał zacząć od kamieni.-Doug Horton... lub dynamitu -ja :D
eszka

Post autor: eszka »

Kolega to serca chyba nie ma - tak się chwalić... Tu bursztyn, tu sigilaria, tam jeszcze inny chwast... A jakiś wycieczek objazdowych terenowych to czasem pracownia nie ma w repertuarze? :-P Bo bym się chętnie zapisała na takową :mrgreen:
kornik

eszka pisze:Kolega to serca chyba nie ma
nie ma .
Nie wiem Czy Koleżanka czytała Regulamin Forum ,w pkt ...nastym ,akapicie.. .ątym napisano o obowiązku (cytuję z pamięci , bo jakoś odszukać nie mogę...pewnie to wina-admina ) min .chwalenia się i zamieszczaniu zdjęć swoich znajdek i zdobyczy.

Repertuar Pracowni jest jak najbardziej szeroki ,tańczymy ,śpiewamy ,odwiedzamy ,szukamy.....no dobrze...ja tylko śpiewam ..nawet ptaki cichną ( zazdrośnicy twierdzą że po prostu uciekają ..ale jak tu wierzyć zazdrośnikom ) :mrgreen:
Zapisów co prawda nie prowadziliśmy ( nikt po sobie rozczytać nie może) ,ale kto wie co przyszłość przyniesie.
ODPOWIEDZ