Książka o skamieniałym drewnie
Moderator: iro
Przybliżając w książce skamieniałości drewna sagowców na przykładzie eksponatów z Australii ("Pentoxylon" str. 137-138)
wspomniałam o trwających pracach zmierzających do zbadania owych szczątków.
Zostały one ukończone.
We wrześniu 2013 r. ukaże się artykuł ustanawiający dla tych fosyliów nazwę rodzajową Donponoxylon.
wspomniałam o trwających pracach zmierzających do zbadania owych szczątków.
Zostały one ukończone.
We wrześniu 2013 r. ukaże się artykuł ustanawiający dla tych fosyliów nazwę rodzajową Donponoxylon.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez sandra, łącznie zmieniany 1 raz.
Strona Pracowni jak i jej apendyksy (TPSD, Forum ) są śledzone nie tylko w kraju ale i poza jego granicami. Jakiś czas temu na prośbę Misji w Rwandzie, dokładniej w Kibeho ( Prowincja Południowa ), zostały przekazane materiały dydaktyczne w postaci okazów, wraz z literaturą w postaci publikacji K .Sandry.
Być może ci młodzi ludzie zakochają się w paleobotanice, zaś K. Sandra dalej będzie ich motywować kolejnymi publikacjami.

Być może ci młodzi ludzie zakochają się w paleobotanice, zaś K. Sandra dalej będzie ich motywować kolejnymi publikacjami.

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez kornik, łącznie zmieniany 2 razy.
Człek który przenosi góry,musiał zacząć od kamieni.-Doug Horton... lub dynamitu -ja :D
No proszę, jaka ciekawostka.
Świat dzięki internetowi i ,,misjonarzom" zrobił się bardzo malutki.
Może skamieniałe drewno faktycznie kogoś zafascynuje, z drugiej strony prędzej spodziewał bym się prośby o kałacha i wiadro naboi.
Głupio mi też bo słabo porozumiewam się po angielsku a młodzi ludzie w Rwandzie czytają po Polsku.
Świat dzięki internetowi i ,,misjonarzom" zrobił się bardzo malutki.
Może skamieniałe drewno faktycznie kogoś zafascynuje, z drugiej strony prędzej spodziewał bym się prośby o kałacha i wiadro naboi.
Głupio mi też bo słabo porozumiewam się po angielsku a młodzi ludzie w Rwandzie czytają po Polsku.
Mając za opiekunów i mentorów polskich misjonarzy chłopaki się uczą .Krzychu pisze:Głupio mi też bo słabo porozumiewam się po angielsku a młodzi ludzie w Rwandzie czytają po Polsku.
Choć wojna domowa zakończyła się w 1993 ...i nadal żywe są jej wspomnienia mam nadzieję że ci młodzi ludzie chcą żyć normalnie....bez liczenia patronów.
Człek który przenosi góry,musiał zacząć od kamieni.-Doug Horton... lub dynamitu -ja :D